Altijd een glimlach bij het afleveren

Mixed Design brengt altijd een glimlach bij het afleveren van een makette. Eigenaar Dick Peeters vertelt: ‘Als ik een makette aflever bij een opdrachtgever, komt het hele kantoor even kijken hoe het is geworden.’ Het is een bedrijf met ruim 30 jaar ervaring. Eerst als architektenburo, later als specialist in makettebouw. ‘Ik bouw Makette’s met een ‘K’, omdat ik graag net even anders wil zijn. Dit komt tot uiting in mijn werk. Ik maak alles met de hand, waardoor het een ‘warme’ uitstraling krijgt.’

IMG 3138 2

Een vaste hand en kreatieve denkwijze

Dick weet met zijn vaste hand en kreatieve denkwijze de vertaalslag te maken van tekening naar realiteit. Door zijn achtergrond in architektuur denkt hij mee met de opdrachtgevers en geeft zijn heldere mening over het ontwerp als het projekt hierom vraagt. Een groot netwerk van projektontwikkelaars, bouwbedrijven en ontwerpers weet Mixed Design te vinden en keren regelmatig bij hem terug. Mixed Design is door de jaren heen een stabiele faktor gebleken, waardoor opdrachtgevers weten dat er goed werk afgeleverd wordt.

a0652151 3a39 4a9f aeba 2da040b3f7ff

Met een makette gaat een gebouw meer leven

Als hij door een stad loopt of ergens rijdt [in binnen of buitenland] staan er veel gebouwen of huizen waar hij
de makette van heeft gemaakt. In één adem noemt hij het Rijksmuseum in Amsterdam, het Rijksdaggebouw in Berlijn en een groot woningkomplex aan de Maas in Rotterdam.

Dick noemt zichzelf ‘een 3D tolk’. Hij ontvangt de bouwtekeningen van een projektontwikkelaar, architektenburo of bouwbedrijf en vertaalt dit naar een 3D ontwerp. ‘Als je een bouwtekening omdraait, zie je een leeg vel. Je kunt niet even om het hoekje kijken van een gebouw.

Met een makette gaat een gebouw meer leven en zien opdrachtgevers hoe het er echt uit komt te zien. Het gebeurt weleens dat door het bouwen van een makette het ontwerp iets aangepast wordt, omdat een model in het echt toch anders uitpakt dan op een tekening.’, vertelt hij.

Vanaf tekening komt het langzamerhand tot leven

Dick is altijd met zijn handen bezig. Iedere makette wordt met zorg en uiterste precisie met de hand in elkaar gezet. Afhankelijk van de grootte van het projekt is hij weken of maanden met een woning, appartementenkomplex of bedrijfsgebouw bezig. ‘Heerlijk vind ik dat. Ik maak de tekening op schaal na, meestal is dit 1:100 of 1:50, maar dit kan aangepast worden naar elke wens van de klant. De basis maak ik van kunststof, daarna snij ik verschillende delen uit papier en zet alles zorgvuldig in elkaar. Ik werk van binnen naar buiten. Zo zie ik een projekt vanaf een tekening langzamerhand tot leven komen in m’n handen. Ik vind het fantastisch om dit werk te doen en de opdrachtgever hiermee te helpen!’

Een klein kunstwerk

Mixed Design staat voor professionele opdrachtgevers optimaal bedienen met het bouwen van Makettes in korte tijd en maximaal gebruikscomfort. Passie, precisie en perfectie maken van uw ontwerp op papier een klein kunstwerk!